• img
  • img
  • img
  • img
  • img
Volg ons op
's Middags op het water, 's avonds in het theater

Klaar voor een verkenningstocht door het Land van WaterReijk Weerribben Wieden in Noordwest Overijssel?

Steenwijkerland is een flinke blikvanger op de geografische kaart. Ingeklemd door Drentse zandgronden, Friese wouden en vruchtbaar polderland is het – qua oppervlakte – de grootste van alle 25 Overijsselse gemeenten. Gelukkig ook groots in bewegingsvrijheid: want wie met meerwaarde woont zit niet graag op andermans lip. Onze inwoners genieten een zee aan ruimte.

Schoon water. Frisse lucht. Dat zijn zaken waar we graag prat op gaan. Waar vind je nog zoveel kwaliteit van leven onder één ‘dak’: een geslaagde combinatie van stadse schwung en rustiek genieten. Daar is Steenwijkerland sterk in.

'Wonen van twee Walletjes'

Wonen met meerwaarde. Dat betekent: wonen ‘van twee walletjes’. De geneugten van stad én platteland. Het knusse dorpskarakter, maar ook de stedelijke dynamiek, verweven in één gemeente. Met hedendaagse voorzieningen, een eigen intercitystation en een strategische ligging tussen de verkeersaders A32 en A6. Een uurtje met de auto of trein en je zit in de Randstad.

Iedereen kan hier z’n hart ophalen. Zin in zo’n ontdekkingsreis? Doe eens gek, neem de kano. Stap in een fluisterboot. Of op de snorfiets. In de achtertuin van Steenwijkerland wacht een inspirerende buitenwereld van meren, bossen, polders en rietland. Natuur die tot de Europese top behoort. Nationaal Park Weerribben-Wieden, Woldberg en De Eese. Stuwwallen, voormalige zeedijken, oud en nieuw land. Sporen van een rijk verleden.

Ontdek Steenwijkerland

Een verleden om bij stil te staan. Maar niet te lang: Steenwijkerland is dynamisch. Streekeigen én eigentijds. Een plek met karakter, dat zie je. In de eeuwenoude vesting Steenwijk en historische stadjes Blokzijl en Vollenhove wemelt het nog van spannende verhalen. Landelijke dorpjes laten zich elk seizoen van hun mooiste kant zien: Giethoorn, Sint Jansklooster, Belt-Schutsloot, Oldemarkt. Ze verrassen hun gasten met festivals, corso’s, markten, gondelvaarten. Meer dan 30 kleine en grotere kernen. Een uitstekend decor voor ongerepte zwerftochten.