• img
  • img
  • img
  • img
  • img
Volg ons op
Diepe rust én dynamiek

Hoe omschrijf je rust of ruimte? Zoiets moet je zelf ervaren. Een ware belevenis in Steenwijkerland!

Neem de proef op de som: peddel of ‘fluistervaar’ door de natuurlijke doolhof van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Manshoge rietcoulissen langs zigzaggende slootjes, een betoverend landschap van ribben en petgaten. Uitgestrekte meren die oplichten in de zon. Voel je één met het water. Waar je zomaar getuige bent van een futenfamilie op doorreis, of ‘t vrolijk gekwinkeleer van een koppeltje karekieten. Misschien - als je geluk hebt – zelfs van een otter die haastig wegduikt.

De boswachter kan daar honderduit over vertellen. Leuk en leerzaam ook voor kids, zo’n natuurexpeditie: waterbeestjes zoeken, struinen door een eendenkooi, reeën spotten bij volle maan.

Hier heb je nog dat onbezorgde: niks moet, alles mag. En met de Eden Award (2010) op zak mag Steenwijkerland zich ook nog eens de meest duurzame toeristische regio van Nederland noemen. Een status om trots op te zijn.

Hoofd leeg, lijf in actie

Lekker actief bezig zijn. Je hoofd leeg, het lijf in beweging. Spelenderwijs kennis maken met al het moois dat Steenwijkerland te bieden heeft. Over land, te water. Met vele kilometers aan reiswegen: meestal bewegwijzerd, soms bewust buiten gebaande paden. Voor ‘padvinders’ die even de tijd aan zichzelf hebben. Geniet van fietsknooppunten voor flexibele toertochtjes. Een netwerk aan kuier- en ruiterpaden. Gemarkeerde afstanden voor Nordic Walking of All Terrain Bikes, en ontdek snuffelroutes voor natte neuzen.

Op één oor

Wie is ‘uitbeleefd’ geniet van de gastvrije ambiance. Verrassende trekpleisters nodigen uit tot een streekeigen proeverij. Vakantiegangers ontspannen op één oor in resort of luxe watervilla, op een (boeren)camping of in ‘n origineel vervenershuisje. Want vrije tijd vier je in Steenwijkerland op sterlocaties: midden in de bossen, waar grote campings avontuurlijk entertainment bieden. Of direct aan het water, zoals ‘Bodelaeke’ (recreatie- én koopwoningen) aan het Beulakerwiede bij Giethoorn. Ook het nieuwe plan ‘Scheeremeer’ oogt veelbelovend: een droompark met bungalows aan eigen waterplas nabij Scheerwolde.

 Inspiratie nodig? Kijk op www.hetWaterReijk.nl.