• img
  • img
Volg ons op
Eigen poli: een zorg minder

De dagelijkse zorg voor onze bewoners is in professionele handen. Reguliere zorg: een afspraak bij de huisarts of apotheek. Maar ook voor het spreekuur van een groot aantal medisch specialisten kun je uitstekend in de gemeente Steenwijkerland terecht. Goed voor elkaar!

De polikliniek in Steenwijk is het paradepaardje van Gezondheidscentrum Steenwijkerland. Een modern uitgeruste locatie waar patiënten terecht kunnen voor tal van specialismen en vormen van zorg. Van fysiotherapeut tot gipsmeester. Bloedprikken? Röntgenfoto? Die zaken regel je snel en eenvoudig dichtbij huis. Ook Vollenhove heeft een eigen, kleinere poli, onderdeel van het Diaconessenhuis Meppel. Dat is een hele zorg minder.

Soms is er acute zorg nodig. In dat geval staat een geavanceerd medisch apparaat stand-by, op amper vijftien tot twintig minuten rijden. Dichtstbijzijnde ziekenhuizen vind je in Meppel, Heerenveen en Emmeloord.

Bijna thuis-zorg

Zorg voor elkaar. Dat betekent ook: liefst zo lang mogelijk thuis, met de juiste hulp op maat in eigen buurt of wijk. Als dat niet meer gaat: in de beschermde omgeving van een woonzorgcentrum. De meeste stads- en dorpskernen in Steenwijkerland bieden vormen van verzorging en/of verpleging.

Kijk voor meer informatie op www.gemeentegidssteenwijkerland.nl.