• img
  • img
  • img
Volg ons op
Onderwijs dichtbij

Stap in de schoolbanken van Steenwijkerland: daar kun je wat van leren. Geen talent uitgezonderd. In deze gemeente kunnen we iedereen gebruiken: leergierige bollebozen en slimme ‘doeners’ met twee rechterhanden.

Bijna alle kleine kernen beschikken over basisonderwijs, voor de optimale ontwikkeling van elk kind. Een keus uit meer dan 30 locaties: van openbaar tot bijzonder, Dalton en Jenaplan. Scholen van iedere signatuur. Ook bestaat een breed aanbod speciaal onderwijs voor zeer moeilijk lerende, slechthorende of -sprekende kinderen. Steenwijkerland is koploper met een eigen Onderwijs Expertise Centrum (OEC).

Scholenlijst gemeente Steenwijkerland 
 
Maatwerk in studie

Twee scholengemeenschappen in Steenwijk bieden voldoende uitdaging voor een kansrijke toekomst. Persoonlijk maatwerk voor jonge mensen. Van Praktijkonderwijs tot Junior College, als opstap naar atheneum of gymnasium.

Toe aan de volgende stap? Mbo, Hbo en universitaire studies zijn per spoor snel bereikbaar. Steenwijks intercitystation kent een regelmatige verbinding naar het noorden (Heerenveen, Leeuwarden, Groningen), Meppel, Zwolle en de rest van Nederland.

Ook volwassenen wacht een veelzijdig aanbod studieopties, van kortdurende cursus tot vol seizoen Volksuniversiteit. Werkende ouders weten dat ook hun kroost in vertrouwde handen is op de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of de Buitenschoolse opvang (BSO).

Kijk voor een overzicht van alle scholen en adressen op www.gemeentegidssteenwijkerland.nl.