• img
  • img
  • img
Volg ons op
Toeters en bellen

Het leven vieren. Met toeters en bellen. Ja, daar houden we wel van in Steenwijkerland. Wat wil je met zo’n weergaloos decor.

 Sta maar versteld in de zomer. Als feeëriek verlichte taferelen voorbij drijven in Dwarsgracht, Belt-Schutsloot, Kalenberg of Giethoorn. Lichttour en gondelvaarten van Steenwijkerland zijn legendarisch. In Sint Jansklooster en Vollenhove doen ze dat spektakel nog eens dunnetjes over, maar dan op straat: met een bonte stoet praalwagens. Vele tienduizenden bezoekers genieten jaarlijks van de bloemencorso’s.

 Slenter door het seizoen. Van Schrijversfestival tot Scrooge in de stad. Van Kloostermarkt en Lambertusmarkt tot Midweekfeesten. Met muziek vanaf ‘t ponton in de havenkolk, of de akoestiek van een intiem kerkconcert. Met jazz- en blues op het water, ‘Dicky Woodstock’ in het boerenland. Festivals die onlosmakelijk zijn verbonden met de cultuur van Steenwijkerland. Wie er geen genoeg van krijgt slaat drie dagen lang z’n tentje op voor Kopje Cultuur: smeltkroes van smaken in Steenwijk-stad.

Licht uit, spot aan

Op stap in Steenwijkerland. Dat is dwalen door originele musea waar je echt iets opsteekt. Over schelpen of edelstenen (Giethoorn), oude adel en visserij (Vollenhove), nostalgisch vinyl onder de naald (Oldemarkt), kermis en circus (Steenwijk). Een avond uit: dat is vermaak in het donker. In de bioscoop draaien recente kaskrakers. Ook het adres voor lady’s night, 3D, arthousefilms. Er valt ook veel live te genieten, op de bühne van De Meenthe. De nationale top treedt elk seizoen op in Steenwijks sfeervolle streektheater. Publiekstrekker voor ’n wijde regio met grote concerten, musicals, toneel en cabaret. Inspiratie nodig? Kijk op www.luxor.nl en www.demeenthe.nl.

Stappers en swingers kunnen hun lol op in Steenwijk. Het uitgaansleven in de stad bedient nachtbrakers met een ruim aanbod kroegen en dancings.