• img
Volg ons op
Levendig winkelhart

‘Hoofdstad’ Steenwijk heeft een stevige regiofunctie als koophart van de streek. Een levendige winkelplaats. Aan grote supermarkten en speciaalzaken dan ook geen gebrek. Maar wat zo aardig is in Steenwijkerland: ook de kruidenier om de hoek heeft flinke klandizie. Moderne dorpsgrutters. Hun winkeldeur staat nooit dicht, met dank aan de duizenden gasten die in dit gebied vakantie vieren.

Eigenwijs aanbod

Voor het serieuze shoppen kun je prima in een van de drie grote kernen terecht: Steenwijk, Vollenhove, Oldemarkt. Sfeervolle straatjes met onverwachte koopjes achter de gevel, brede promenades met bekende winkelketens, maar ook ruimte voor ‘n eigenwijs aanbod in de schappen.

Binnen de stadspoorten van Steenwijk stallen kooplui elke zaterdag hun kramen uit met stoffen, groente en fruit, bloemen, kaas, vis en delicatessen. Op royale bedrijfsterreinen buiten het centrum etaleren groene warenhuizen en imposante doe-het-zelfzaken hun aanbod.

Parkeren

En de auto? Die kan wel even wachten. Parkeren is vaak nog gratis ook in Steenwijk: langs de stadszoom en op grote terreinen, op loopafstand van het centrum. Zet in blauwe zones wel even een parkeerschijf achter de ruit.