• img
  • img
  • img
  • img
Volg ons op
Nieuwbouwprojecten

Wonen met meerwaarde. Dat is ook: kiezen voor authenticiteit die betaalbaar is. Geen dertien in een dozijn, maar een eigenzinnig ‘thuis’. Een woning met karakter. In Steenwijkerland is volop bedrijvigheid met opvallende nieuwbouwprojecten. Wandel even mee over de bouwplaats…
Gedetailleerde informatie over alle locaties vindt u op het overzicht van de nieuwbouwlocaties.

 

Buiten wonen in Blankenham

Wonen met een Nationaal Park als achtertuin. Wie wil dat nou niet? Ruimte om te leven. En ruimte voor je eigen woonwensen. Dat kan in Blankenham. Daar woon je buiten, maar ben je niet alleen!

In het dijkdorp Blankenham zijn we bezig met een nieuw woningbouwplan. Een plan waarbij we u veel vrijheid bieden. Bijvoorbeeld door Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Samen met andere toekomstige bewoners een huis bouwen. U heeft dan veel vrijheid om aan uw eigen woonwensen invulling te geven, maar betaalt minder omdat u gezamenlijk opdrachtgever bent.

Lees meer...
Steenwijk – Van den Kornputkwartier

Thuis in een voormalig militair bolwerk, aan de groene rand van Steenwijk. Tien minuutjes op de fiets en je staat in het centrum. Deze jonge wijk telt circa 400 huizen en een variëteit aan woningtypes, van vrijstaand tot appartementen in het gerestylede kazernecomplex. Naast behoud van historische kenmerken – zoals het poortgebouw dat ooit toegang gaf tot de Johan van den Kornputkazerne en waardoor duizenden soldaten marcheerden – geeft de glooiende omgeving dit project z’n charme. Kijk voor info op www.kornputkwartier.nl.

Oldemarkt – Mallegat

Wonen aan het water, dat klinkt goed! Een oase aan de noordkant van het gemoedelijke dorp Oldemarkt. Grenzend aan de bestaande wijk Mallegat en lekker dichtbij het centrum. Het gaat om 32 woningen, koop én huur.

Vollenhove – Haven

Je voordeur op historische grond, middenin sfeervol Vollenhove. De visserswoninkjes van vroeger zijn verdwenen, ze maken plaats voor modern wooncomfort in een nostalgisch jasje: 12 huizen en appartementen op een centrale locatie in het stadje. Vlakbij de jachthaven en ook voor een vers (gerookt) visje hoef je niet ver te lopen…

Tuk – Bergstein

Op een steenworp afstand van de stad Steenwijk met haar ruime winkelaanbod en voorzieningen, en tóch buiten wonen. Dat is ‘t beste van stad en land. De aantrekkelijke woonbuurt ligt op de helling van een stuwwal (de Woldberg), dat merk je aan het hoogteverschil in de wijk. Fasegewijs worden 180 woningen gerealiseerd, van luxe twee-onder-één-kap tot slimme zorgeenheden. Kijk voor info op  www.bergsteinbuitengewoon.nl.

Kleine kernen

Blankenham, Blokzijl, Giethoorn, Kuinre, Sint Jansklooster, Ossenzijl, Steenwijkerwold, Wanneperveen, Willemsoord; in het buitengebied van de gemeente wordt ook, maar wel met beleid gebouwd. Nieuwbouwprojecten moeten natuurlijk passen in de soms kwetsbare landelijke omgeving. Toch willen we ook jongeren en andere nieuwkomers kansen bieden om zelf te bouwen of op een bijzondere stek te wonen.