Steenwijk Zuidoost

informatiebijeenkomst
Steenwijk Zuidoost

Geplaatst op: 25 november 2021

De gemeente Steenwijkerland ontwikkelt een nieuwe woonwijk: Steenwijk Zuidoost. Daarvoor is een masterplan opgesteld. De eerste fase is de ontwikkeling van de locatie Betap Crilux.

Uitnodiging informatiebijeenkomst Masterplan Steenwijk Zuidoost 1 december 2021 (pdf 80 kB)

Waarom

De woningmarkt staat onder druk. Er is dringend behoefte aan woningen. Samen met Woonconcept en Roosdom Tijhuis ontwikkelt de gemeente een plan voor de bouw van ruim 200 woningen, waaronder 70 sociale huurwoningen.

Op de locatie Betap Crilux stonden in het verleden twee fabrieken. De gebouwen zijn jaren geleden al gesloopt. Naast de locatie liggen twee andere toekomstige woningbouwlocaties: het voormalige sportveld achter het pannenkoekenrestaurant aan de Meppelerweg en het Logistiek Centrum Steenwijk van Defensie. 

Wanneer

Op 1 december 2021 wordt het masterplan digitaal gepresenteerd en aansluitend op de gemeentelijke webpagina geplaatst. In de loop van 2022 stelt de raad het masterplan vast. De volgende fase is het opstellen van een stedenbouwkundig plan voor het deelgebied Betap Crilux.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met gemeentelijk projectleider Henk Kloosterman. Dat kan via telefoonnummer 14 0521. Ook kunt u een mail sturen naar steenwijkzuidoost@steenwijkerland.nl