Woningbouwlocaties

Ruime en betaalbare kavels
Woningbouwlocaties

Kavels om zelf te bouwen

Op zoek naar een vrije kavel voor uw droomhuis? Vrijstaand, twee-onder-een-kap of rijtjeswoning? In Steenwijkerland zijn in bijna alle kernen volop mogelijkheden voor nieuwbouw. Kijk voor het actuele aanbod op onze kavelkaart.

Meer weten?

Vraag onze woonconsulent Marijke Dam, telefoon 14 0521 of e-mail info@wonenmetmeerwaarde.nl

Onze nieuwbouwprojecten in vogelvlucht

Blokzijl

Blokzijl

Nieuwbouwproject Noordermaten

De vele monumenten, deftige koopmanshuizen en fraaie gevels verraden een rijk verleden. Ook nu nog is Blokzijl, mede door de ligging aan het water, een echte hotspot. Aan de zuidkant van Blokzijl wordt gebouwd aan de wijk Noordermaten. Fase 1 en 2 zijn inmiddels afgerond, nu is fase 3 aan de beurt. Daarin is plaats voor 62 woningen: rijtjeshuizen, twee-onder-een-kappers én 10 vrijstaande woningen.

Alle kavels van het nieuwbouwproject Noordermaten zijn in optie.


Giethoorn

Giethoorn

Nieuwbouw in Giethoorn Noord

Altijd een vakantiegevoel? Dat kan in het ‘Venetië van het Noorden’. Giethoorn, met z’n wereldbekende bruggetjes en schilderachtige dorpsgracht, is een toeristische trekker van jewelste. Het nieuwbouwproject Giethoorn Noord bestaat uit zo’n 100 woningen, waaronder rijtjeshuizen, twee-onder-een-kappers en vrijstaande woningen. Alle kavels zijn inmiddels verkocht.

Wonen in de Beulakerpolder

Een bijzondere combinatie van natuur, wonen en recreatie is het project Bodelaeke. Direct aan het water. Met recreatiewoningen én vrijstaande huizen waar je permanent mag wonen. Ruime kavels vanaf 900 m2 tot circa 1500 m2. Meer weten? Kijk op www.bodelaeke.nl.


Heetveld

Heetveld vraagteken
Nieuwbouw in kleinschalig woningbouwproject

Onder de rook van Sint Jansklooster ligt de kleine buurtschap Heetveld. In deze gemoedelijke kern is het prettig wonen, mede dankzij de groene, landschappelijke omgeving. Er liggen drie ruime kavels klaar voor de bouw van uw vrijstaande huis. De kavels zijn inmiddels verkocht.


Oldemarkt

Oldemarkt
Nieuwbouwproject Oosterbroek

Oldemarkt ligt vlakbij het Nationaal Park Weerribben-Wieden. En dat betekent fietsen, wandelen en varen direct vanuit huis. Met alle voorzieningen binnen handbereik is Oldemarkt een aantrekkelijke woonomgeving. Dat geldt ook voor de nieuwe woonwijk Oosterbroek. Vlakbij de haven en op loopafstand van het centrum. Het plan biedt ruimte aan ruim 40 woningen: in een rij, twee-onder-een-kap én vrijstaand.

Bekijk de beschikbare kavels van het nieuwbouwproject Oosterbroek.

Woonwijk Mallegat wordt uitgebreid

De bestaande woonwijk Mallegat wordt uitgebreid met woningen die direct aan het water liggen. Het gaat om 12 twee-onder-een-kappers of vrijstaande woningen aan de Slootland en Telwal. De verkoop gaat via Unicus makelaardij in Oldemarkt.


Ossenzijl

Ossenzijl
Woningbouw in het hart van Ossenzijl

Ossenzijl ligt praktisch in het hart van De Weerribben, dat samen met natuurgebied De Wieden, een Nationaal Park vormt. Ruimte om te leven; in Ossenzijl is dat heel gewoon. In het hart van Ossenzijl zijn er gemeentelijke kavels voor de bouw van een vrijstaand huis. Liever een twee-onder-een-kapper? Ook dat kan. Wees er wel snel bij. Op dit moment is er nog één kavel beschikbaar.

Bekijk de beschikbare kavels van het nieuwbouwproject in Ossenzijl.

Wonen en recreëren in Weerribbenland

In een prachtig woon- en recreatiegebied verrijst Weerribbenland, met o.a. 6 vrijstaande huizen waar je permanent kunt wonen, 59 recreatiewoningen en een haven. Heeft u belangstelling of wilt u meer weten? Onze woonconsulent Marijke Dam helpt u graag verder.


Scheerwolde

Scheerwolde
Dorpsuitbreiding Scheerwolde

Scheerwolde ligt in het hart van de gemeente Steenwijkerland, tussen de natuurgebieden De Weerribben en De Wieden in. Een ideale startplaats om het gebied per fiets te doorkruisen. Op een mooie locatie aan de Scheerwolderweg hebben we in een klein nieuwbouwproject ruime kavels te koop. De eerste vrijstaande woningen staan er inmiddels. Er is plek voor maximaal 9 woningen. Twee-onder-een-kap of vrijstaand. De kavels zijn inmiddels verkocht.

De Brink

Bij elkaar en toch apart. Midden in Scheerwolde, tegenover de Brink, hebben we ruimte voor een kwadrantwoning. Benieuwd naar deze vorm van vier-onder-een-kap? Onze woonconsulent Marijke Dam vertelt u er graag meer over.

Rietweelde

Aan de zuidwestelijke zijde van Scheerwolde, worden 30 vrijstaande woningen gebouwd op zeer ruime kavels aan vaarwater. Houdt u van rust, ruimte en wonen in de ongerepte natuur tussen Weerribben en Wieden? Of het schitterende schouwspel van licht, lucht en water dat hier vrijwel dagelijks een hoofdrol speelt? Dan woont u in Rietweelde straks helemaal in uw element. Elke kavel ligt met de tuin aan open vaarwater en kent een ruime mogelijkheid tot het aanleggen van een vaartuig. Rietweelde is inmiddels uitverkocht.


Sint Jansklooster

Sint Jansklooster
Nieuwbouwproject Molenkampen III

Het sfeervolle Sint Jansklooster ligt in de groene omgeving van natuurgebied De Wieden. Wie de kans grijpt voor een beklimming van de watertoren, ziet van bovenaf hoe wijds de omgeving is. Waar een kleine gemeenschap groot in kan zijn: het jaarlijkse bloemencorso trekt bezoekers uit alle windstreken. In Molenkampen III is plaats voor 14 vrijstaande huizen, 12 twee-onder-een-kappers en drie blokken van vier rijtjeswoningen. De kavels zijn allen verkocht.


Steenwijk

Steenwijk
Vestingstad Steenwijk heeft een uitgebreid winkelaanbod, volop uitgaansmogelijkheden, theater en bioscoop, goede sportfaciliteiten en volop keus als het om zorg en onderwijs gaat. Door de ligging aan de A32 en met een intercitystation is Steenwijk uitstekend bereikbaar. Het Van den Kornputkwartier telt zo’n 400 huizen. Van vrijstaande woningen tot appartementen. Er zijn volop mogelijkheden om zelf te bouwen.

Bekijk de beschikbare kavels van het nieuwbouwproject Van den Kornputkwartier.

Landgoed De Woldberg (Eeserwold)

Aan de noordkant van Steenwijk is een geheel nieuwe wijk in ontwikkeling: Landgoed De Woldberg. Een mooie combinatie van wonen, werken én recreëren. Sleutelwoorden? Duurzaamheid en kwaliteit. Dat uit zich in brede lanen en hagen. In water. In ruime kavels waar plaats is voor een grote variëteit aan woningen. Van statige landhuizen tot moderne villa’s. Dat kan ook, want de kavels zijn minimaal 2.000 m2. Ook makkelijk: de A32 is snel bereikbaar. Meer weten? Kijk op landgoeddewoldberg.nl.


Vollenhove

Vollenhove
Nieuwbouwproject Noordwal West

Vollenhove, stad van havezaten, landgoederen, kastelen en tuinen. Bekend om de kleurrijke bloemencorso’s en de drukbezochte Havendagen. In zo’n omgeving uw eigen droomhuis bouwen? Dat kan in de nieuwe woonwijk Noordwal West. Het plan telt ongeveer 180 woningen: in een rij, twee-onder-een-kap én vrijstaand. De kavels zijn inmiddels verkocht.


Willemsoord

Willemsoord
Uitbreiding door nieuwbouw

‘Koloniedorp’ Willemsoord ligt op de grens van Overijssel en Friesland en ademt de roemruchte geschiedenis van de Maatschappij van Weldadigheid. Het dorp, gesticht rond 1820, is een directe nazaat van deze bijzondere particuliere organisatie. Klein, maar met een vorstelijke titel. Want Willemsoord dankt zijn naam aan Koning Willem II. In Willemsoord is ruimte voor 28 nieuwe woningen: rijen, twee-onder-een-kap én vrijstaand. De kavels zijn inmiddels verkocht.

Bekijk de beschikbare kavels van het nieuwbouwproject in Willemsoord.


Tuk Bergstein – uitverkocht

Tuk, onder de rook van Steenwijk, combineert de nabijheid van stadse voorzieningen met wonen in een landschappelijke omgeving. Het plan Bergstein ligt aan de noordzijde van Tuk, in de hoek Tukseweg – Bergweg. Door de hoogteverschillen ontstaan prachtige doorkijkjes naar de omgeving. Er worden ongeveer 180 woningen gebouwd: rijtjeswoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen, patiowoningen en zorgeenheden. De woningen zijn inmiddels verkocht. Meer informatie via www.bergsteinbuitengewoon.nl.